Translate

ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

ODLIČNA PANNA COTTA - Recept

Sastojci  4 osobe:

Za Panna Cottu
5 dl slatkog vrhnja
1 bočica arome vanilije
1 vrećica želatine u prahu
2 žličice šećera u prahu
Za umak
1 dl vode
20 dkg jagoda (mogu i maline)
5 dag šrćera u prahu




Priprema

1.Želatinu natopiti u vodi i pustiti da nabubri.

2.U posudu uliti vrhnje, aromu vanilije i šećer u prahu.

3.Sve dobro promiješati i pustiti da zavrije.

4.Dodati želatinu i miješati dok se ne rastopi.

5.Smjesom puniti kalupiće prethodno navlažene hladnom vodom i pustiti da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku.

6.Dok se Panna cotta hladi napraviti umak.

7.Na malo vode rastopiti šećer u prahu i pustiti da zavrije, dodati jagode.

8.Pustiti da prokuha i da se poveže.


Posluživanje
Na tanjur kao podlohu staviti umak od jagoda i na njega staviti Panna cottu, a po želji možete umak preliti po Panna cotti.


Nema komentara:

Objavi komentar