Translate

petak, 4. studenoga 2016.

SAVRŠENI ČUPAVCI ZA SVAKU PRIGODU - RECEPT

 Sastojci:

    Za biskvit
    3 jaja
    15 zlica secera
    15 zlica ulja
    15 zlica mlijeka
    15 zlica brasna
    1 prasak za pecivo

    Za izradu
    100 g cokolade za kuhanje
    2-3 dcl mlijeka (zavisi, dodavati po   malo mlijeko)
    oko 150 g kokosa
    1 puding, vanila ili neki drugi (skuhan na 4 dcl mlijeka, ostalo po uputstvu)



 Priprema:

1.Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke po datom redosljedu.
   
2.Peci na 190 C dok cackalica zabodena u sredinu ne izadje cista.


   
3.Skuhati na tihoj vatri, sa stalnim mjesanjem cokoladu sa mlijekom dok se sve fino ne izjednaci. Zeljena gustina za umakanje je onako sirupasta, i to zavisi od cokolade, kako koju cokoladu kupim, svaki put mi treba druga kolicina mlijeka, prema tome pocnete sa 1 dcl, pa dodajete ostatak po potrebi, da nije previse rijetko, ne zelimo bas cokoladno mlijeko :) Isto tako ne zaboravite, ako kupite gorku cokoladu, da dodate secera u prahu.
   
4.Puding skuhati po uputstvu, samo na manje mlijeka, dakle 4 dcl, i ohladiti.



   
5.Peceni, ohladjeni biskvit sjeci na kocke, te ih sjeci na pola po sredini, i puniti sa 1 velikom zlicom pudinga, svaki. Sa svih strana umakati u ohladjenu cokoladu (moze biti i malcice mlaka), te uvaljati u kokos.







Nema komentara:

Objavi komentar