Translate

nedjelja, 20. studenoga 2016.

Slatki, kremasti, zalogaj – rokoko krempita - RECEPT

Sastojci:


Kora
300 g pti ber keksa

Fil
1 l mleka
4 jajeta




6 kašika šećera
1 vanil-šećer
5 kašika brašna
3 kašike gustina
prstohvat soli

Dekoracija
500 ml slatke pavlake


Priprema:

1. Pravougaoni pleh obložiti providnom folijom, pa poređati keks.

2. U mleko dodati žumanca, 4 kašike šećera, so, vanil-šećer, brašno i gustin te umutiti žicom.

3. Zagrevati na umerenoj temperaturi i lagano mešati, a potom ubrzati mešanje kako smesa počne da se zgušnjava. Kada proključa, nastaviti sa sporijim mešanjem još 10 minuta.

4. Belanca umutiti u čvrst sneg postepno dodajući 2 kašike šećera.

5. Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, a potom preliti keks vrućim filom. Ostaviti 30 minuta da se ohladi.

6. Površinu rashlađenog fila zagrebati viljuškom, a zatim naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno je rasporediti.

Nema komentara:

Objavi komentar